Oscar Ekstam
Ambassadör

Ambassadör Oscar Ekstam

Vem är du då Oscar?

Jag är uppväxt i Blomstermåla, i Mönsterås kommun. Har bott i Dalarna (Vansbro och Falun i 12år) där jag gick på cykelgymnasiet och högskola. Bor nu åter i Mönsterås kommun men i Mönsterås med mina två söner, sambo och hennes dotter. Tillsammans har vi alldeles för många cyklar 🤣 Tror vi är uppe i 10 styck…

Oscar Ekstam
Oscar Ekstam

Jag började tävla 1998 och valde att flytta 55mil hemifrån helt ensam upp till Vansbro cykelgymnasiet 2000. Allt på grund av cyklingen. Och det var samma anledning till att jag gillade cyklingen då som nu. I cyklingen hittar jag ständigt nya utmaningar och äventyr som tar mig till nya platser både geografiskt men också på ett personligt plan. Det stora och varma gemenskapen inom cykel är också en starkt bidragande faktor.

Cyklingen har gett mig många kunskaper och erfarenheter. Så som: packa ihop cykel och kläder för flera veckor utomlands i en och samma väska, att snickra ihop och driva en Velodrom, arrangera allt från världscup till små lokala träningstävlingar och även vara speaker på dessa (min svengelska är grym). Livspussla familjeliv med jobb, tävlingar och resor.

Hur ser en drömdag ut på cykeln för dig?

Något jag drömmer om just nu är att bikepacka med min flickvän. Att vi via asfalt, grus och stigar tar oss genom skogen en varm sommardag. Och upplever naturens stillhet och vackra vyer. Vi passerar små övergivna torp, trampar oss uppför utmanande backar för att njuta av vidsträckta vyer på toppen, stannar till vid ett gammalt lokalt fik där både lunch och fika intas och bunkrar sedan upp för kvällen vid en affär. För att sedan ta oss djupt in i skogen igen. Vi slår läger vid en liten sjö och spänner upp våra hängmattor för att sedan testa fiskelyckan i sjön. Självklart nappar det och middagen över brasan består av grillad abborre. Vi vaggas sedan snabbt till sömns i hängmattorna och hämtar energi för ännu en dag i sadeln.

Oscar Ekstam
Oscar Ekstam

Vilken typ av cykling gillar du mest?

Jag fastnade för Mountainbike och det är också i skogen jag fortfarande trivs bäst. Men det kan både vara på MTB så som på Cykelcross.

Oscar Ekstam
Oscar Ekstam

Vilken cykelgrej skulle du inte kunna leva utan?

Ett tråkigt svar, men: Pumpen, slangen och multiverktyget. Ett haveri utan dem blir bara just så tråkigt. Förövrigt det jag ”tjatar” mest om som speaker på långloppscupen.

Var hittar man dig?

Man hittar mig mest på Instagram men jag delar även med mig på YouTube, Facebook, Linkedin och Twitter. På alla medier hittad jag genom @oscarekstam

Oscar Ekstam
Oscar Ekstam

Och sist men inte minst, vad är ditt favoritplagg från goodlegs.se

Just nu så är den tunna långärmade Zulu tröjan från Stolen Goat poppis tillsammans med ett långärmat ull-underställ. Fungerar ypperligt för varma eller kalla vårdagar (ja vårdagarna tenderar ju att vara både varma och kalla).


Några av Oscars kläder från Stolen Goat:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.