Ronny Jansson
Ambassadör

Ambassadör Ronny Jansson

PS: Ronny har inte fått sina goodlegs.se kläder ännu, så ni får stå ut med lite gamla bilder så länge!

Vem är du då Ronny?

Jag är uppväxt och bor i Alunda med min familj. Är gift med Annelie och har två barn Adam som blir 14 i april och Erica som blir 11 i höst och katten Snobben.

Ronny Jansson
Ronny Jansson

Jag hittade cyklingen för ca 3 år sedan, då jag  började cykla för att testa om jag klarade av det trotts mitt handikap. Jag är född med klumpfot på båda fötterna och har opererat mig 23 gånger. Första turen var på en gammal 3 växlad gubbcykel som jag körde 7km på och var helt slut efter den turen. Men jag klarade det och fick inte ont i fötterna. Cykling blev en fristad från smärtan då jag aldrig hade ont när jag cyklade och ett ställe där jag kunde vara själv och rensa tankarna och slippa smärtan.

Har sedan den dagen fortsatt cykla. Tack vars cyklingen så hände det en massa positiva saker med kroppen. Allt från att jag gick jag ner över 32kg, jag fick skaffa en livförsäkring. Mitt BMI hamnade på en normal nivå. Jag var piggare och gladare och orkade mer och kände mig levande igen.

Jag cyklar för att må bra, när jag sitter på cykeln mår jag alltid bra. Det är aldrig ett måste att cykla utan det är mer en befrielse. Jag cyklar runt 4 dagar i veckan och totalt ca 6-8 timmar. På vintern blir det på trainern, men så fort möjligheten ges är jag ute på vägarna. Jag gillar att cykla själv och ca 85% av turerna är jag själv men ibland blir det med en kompis.

Foto: Ronny Jansson
Foto: Ronny Jansson

Efter senaste operationerna som var under hösten 2017 då dom skruvade fast allt i foten för att förhoppnings minska smärtan som var olidlig då. Om den gick bra och jag kunde cykla igen skulle jag köpa en ny cykel. Gipset åkte av i februari 2018 och dagen efter satt jag på trainern igen och började sakta trampa mig tillbaka. Sommaren 2018 var det dags för att skaffa mig en ny cykel. Valet föll på en Cannondale CAAD12 Ultegra som Fredrik inne på Mantra Sport hjälpte mig med allt. Är otroligt nöjd och glad med mitt köp cykeln passar mig perfekt.

Foto: Ronny Jansson
Foto: Ronny Jansson

Hur ser en drömdag på cykeln ut för dig?

Min dröm dag är att sticka ut tidigt i solen som börjar värma och fyllt på fickorna med lite extra energi och bara trampa och se vart den dagen tar en, i bland kan det bli 7 mil och ibland 15 längs någon kuperade 70 väg stanna någon stans på en kaffe och sedan bara trampa på.

Vad är ditt mål med cyklingen?

Mitt mål med cyklingen är att det ska vara en livsstil och att jag ska göra det resten av livet att det aldrig ska kännas tvunget utan bara roligt och positivt att ge sig ut.

Förra året var det kanske 2 gånger på över 100 cykelturer jag inte kände riktigt så, men det var bara och sticka ut och efter några mil så kom den där känslan att det var roligt och befriande. I år ska jag försöka ta mig runt den där sjön alla pratar om så det blir väll årets stora utmaning.

Ronny Jansson
Ronny Jansson

Vad skulle du inte klara dig utan?

Det jag inte skulle klara mig utan är cykeln. Cykeln är så otroligt viktig för mig. Det blir dom en förlängning av mig. Tänk så här att aldrig kunnat röra dig utan att få ont och så hittar man ett sett som man kan röra sig på utan att få ont. Ett sätt som kan ta fig flera mil utan att få ont. Det är så skönt att känna svetten rinna ner i ansiktet, pulsen slår hårt i bröstet, låren skriker av mjölksyra, kramp i ryggen m.m. men aldrig ont i fötterna.

Det jag gillar mest med cyklingen är frihetskänsla och att man inte har fasta  träningstider eller timmar. Utan kan sticka ut när man själv vill och när det passar. 

Sen vill jag passa på att tack min familj som ger mig möjlighet och tiden till att cykla och speciellt min underbara fru Annelie så drar ett stort las och ger mig tiden och utrymmet att göra det.

Hur kan man följa dig?

Den som vill kan följa mig på Instagram under namnet @cyklarforlivet eller på min Facebooksida.

Jag vill med min cykling bara visa hur enkelt det kan var och ändra på något och cykla kan alla göra gammal som ung.

Slutligen så brukar jag ofta säga: Kan jag som överviktig, handikappad, närsynt, dyslektiker ändra ett beteende så kan alla göra det. Men man får göra det själv.


Här är några av kläderna från Stolen Goat som Ronny kommer använda


Se fler cykelkläder för herr >>

Se fler cykelkläder för dam >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.