Santini vinterkit
Vinter

Klädtips inför vintern

Santini vinterkit

Här får du några klädtips inför vintern. Vi har ställt om klockan, den första snön har kommit (och försvunnit) på många håll i landet och antalet soltimmar per dag börjar bli väldigt få. Så ja, det är nog vinter… Men hur klär man sig som vintercyklist då? Vinterkläderna som vi har på Good Legs Cycling är perfekta att använda mellan -5°C och +5°C. Inte norrlandsvinter med andra ord, men för många är det ofta där det ligger på vintern.

Här har ni några snabba vinterklädsel tips:

  1. Är det plusgrader så brukar jag själv bara ha en en underställströja på under vinterjackan, men är det minusgrader så tar jag på en lite tjockare cykeltröja också. Är jag osäker innan avfärd så tar jag med en cykelväst, den kan man enkelt slänga på när man cyklar. Mina favoriter just nu:
  2. Jag kör alltid skoöverdrag nu, även om det är plusgrader. Dels skyddar det skorna från grus och vatten, och jag har nog aldrig någonsin varit för varm på fötterna i November/December…. Favoriten just nu är Santini Pixel skoskydd. Dom skyddar ner till nollan, är det kallare kan du behöva något mer, det beror lite på vilka skor du har också.
  3. Jag överdriver ofta med handskar, jag hatar att frysa på händerna… Men samtidigt, om man har för tjocka handskar så börjar man svettas på händerna. Så ofta slänger jag ett par tunnare handskar i ryggfickan eller ryggan så at jag kan ta på dom tunna handskarna om det behövs. Just nu brukar jag ta på Santini Fjord handskar om det är ca 0 gradigt eller kallare och så slänger jag Santini Aquazero i ryggfickan.
  4. Jag försöker att alltid köra med glasögon, men med klara eller gula glas. Mina ögon mår inte alls bra om jag kör utan glasögon i kylan.
  5. Notera temperatur innan du drar ut. Att lära sig exakt hur dina kläder funkar i olika temperaturer är bra. Gör en mental notering efter passet: ”dom här handskarna funkar ner till X grader”. Då blir det enklare att planera nästa gång. 

Lycka till där ute! Och hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.