Rainbow Friday
Rainbow Friday

Fredag den 23:e november är det återigen klart för Black Friday och påföljande Cyber Monday. En helg då butiker rear ut miljontals varor och där konsumenterna dels får bra deals, men också där många köper saker som dom egentligen inte hade köpt annars. Man kan tycka vad man vill om detta, men det är ett köpbeteende som verkar vara här för att stanna. Och för många butiker så är Black Friday helgen och den efterföljande julhandeln superviktiga för att dom ska överleva.

Rainbow Friday?

Och som ni förstår så blir det ingen Black Friday på goodlegs.se, det blir Rainbow Friday.

Och vad är Rainbow Friday då? Jo, det blir såhär: istället för att sänka priserna så kommer vi donera 20% av omsättningen till välgörenhet. Så om någon köper en cykeltröja till 1000 kronor så kommer vi donera 200 kronor till välgörenhet.

Cykeln kan rädda liv

Pengarna kommer gå till  World Bicycle Relief (WBR).  WBR bygger och ger bort cyklar till människor som behöver det och på ställen där en cykel faktisk kan öka livskvalitén till människor väldigt mycket. Projektet pågår nu i Afrika. En cykel gör till exempel att barn kan gå i skolan och fortfarande hinna hem och hjälpa sin familj på en gård. En cykel kan göra att en sjuksköterska kan resa runt till 12 patienter på en dag istället för 2. Tänk det ni. Cykeln kan rädda liv! Gå in och kolla några filmer eller läs mer på: https://worldbicyclerelief.org/.

Varför ”rainbow”? Regnbågsfärgerna symboliserar lite olika saker. Färgerna ingår i Pride flaggan, men också i fredsflaggan. Färgerna symboliserar mångfald, respekt för medmänniskor och tolerans. Men regnbågsfärgerna i cykelvärlden är också färgerna som en världsmästare får bära på sin tröja om hen har vunnit ett VM guld. Hela det påföljande året är det bara världsmästaren som får bära den tröjan på tävlingar. Så det är ju givet att vi kallar detta för Rainbow Friday. Mångfald, respekt och tolerans. Och som en bonus så är det Santini, ett av klädmärkena som vi har i butiken, som tillverkar världsmästare tröjorna. Och det gör ju att vi även har möjlighet att även skicka med en ”äkta” UCI regnbågs cykelkeps till alla* ni som köper något i butiken från fredag 23:e till måndag 25:e. Och alla cyklister vet ju hur coola cykelkepsar är!

Det kanske slutar med att vi inte säljer en strumpa ens. Men vårt hopp är att detta kan göra att någon som verkligen behöver det, också kan få uppleva #newbikeday.

Cykla lugnt!

PS. Ibland kanske inte din storlek är i lager, men är du osäker så pinga oss på Facebook messenger eller ett mail till: info@goodlegs.se så kan vi svara på hur lång tid det tar att beställa hem, oftast går det rätt snabbt!

 *Vi skickar med kepsar så långt lagret räcker (hoppas att alla ska få) och på ordrar över 1000:-.