Generellt

The Good, the Bike and the Ugly

Hej! Det är ett litet tag sen nu som jag stängde ner butiken här på Good Legs Cycling. Jag har faktisk lovat mig själv (och min familj) att jag inte ska dra igång något tokigt projekt igen på ett tag, men jag kan faktisk inte riktigt hålla mig…

Nej, jag kommer inte börja sälja kläder eller något annat heller för den delen. Detta kan väl egentligen inte kallas ett projekt och det är något som inte kräver någon egenkapital eller ekonomisk risk. Saken är den är att det kliar lite i skrivmuskeln och jag tänker inte bara låta goodlegs.se dö helt och hållet. Så jag kommer publicera lite innehåll här. Så i praktiken så blir goodlegs.se nu en cykelblogg. Cykelblogg! Tror ni inte at världen kommer bli lite bättre med en till cykelblogg..? 

Jag ska erkänna att jag sällan läser andras bloggar numera. Ibland kollar jag lite ”vlog” på YouTube  och ibland läser jag något inlägg, men det mesta av min cykelinspiration får jag från Instagram och Facebook. Lite trist egentligen. Så jag har inga stora förhoppningar på att någon kommer läsa detta heller om man ska utgå ifrån hur folk agerar på nätet numera, men det är okej. Kliar det så måste man väl få klia?

The Good

MTB med kidsen

Jag har några idéer på vad som kan tänkas publiceras här och kommer testa lite olika saker, men huvudingrediensen kommer bli det samma som på webbutiken: cykelglädje. Jag älskar själv att se hur cykling som motions och tävlingsform gör folk glada och kommer försöka förmedla det. Jag gör en del av min egen cykling tillsammans med ungdomar (som ledare och pappa), en del med gubbar (och en och annan gumma) och den sista delen själv. Jag tror det kan finnas lite cykelglädje att dela med sig av från alla tre segmenten. Däremot så är detta inte min personliga blogg eller dagbok, kanske är det inte ens bara jag som kommer skriva här eller så kanske någon av er som läser detta vill skriva här? En annan idé är att se om det går att få till några intervjuer och reportage. Vi får se helt enkelt. Om någon har andra idéer så hör gärna av er.

The Bike

Orbea Terra, årets CX gravel hoj

Jag erkänner. Jag gillar cyklar, prylar och cykelkläder. Så det kommer bli en dos av det också här, för mig är cyklar och prylar en stor del av cykelglädjen. Jag brukar säga att man kan dela in cyklister i tre grupper:

  1. Dom som gillar cyklar
  2. Dom som gillar att cykla 
  3. Dom som gillar att träna och tävla

Det finns bra gott om prylnerdar inom cyklingen, det är väl ingen hemlighet. Sen finns ju dom som knappt vet vilken cykel dom har och som bara tycker om att cykla. Sen har du också dom som bara gillar cyklarna, men som nästan aldrig cyklar på dom. Själv hör jag till alla tre grupper och det är alla dom tre delarna tillsammans som gör cyklingen rolig för min del. 

Men för att återgå till cyklarna. Just denna veckan sitter jag i en lägenhet i fjällen med en förkylning och utan tillgång till någon cykel. Visst är det trevligt och mysigt och allt det där med skidor, jul, familj osv, men det är något som saknas. Och det är en låt som poppar upp i min hjärna:

”Om du var här”

– Kent

Ja, det är väl helt normalt att spela kärlekslåtar till sina cyklar? Kom igen, ni har väl också några..??

The Ugly

The ugly

Det finns nog faktisk en baksida också. Jag slutade med Good Legs Cycling för att det tog för mycket tid. Den dagen jag känner att detta blir stressigt och för tidskrävande så kommer jag sluta skriva. Den dagen kommer sannolikt någon gång, men fram till dess så ska det bli kul att pyssla med något annat än Netflix på kvällarna. Så om du är nyfiken, fortsätt följa här:

Eller om du tycker detta var hur flummigt som helst och undrar var du kan köpa Stolen Goat eller Santini så avfölj på studs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.